Nieuws, ervaringen en vacatures

Hier vind je laatste nieuwtjes van HARA fit & fun! Je kunt er ook ervaringen nalezen van onze tevreden klanten, of misschien heb je wel interesse in onze vacatures?

Nieuws

Het jongste nieuws van HARA fit & fun...
UPDATE NIEUWE MAATREGELEN
14-10-2020
EWe kunnen blijven sporten!
 
,,Groepslessen in de sportschool mogen niet gezien worden als teamsport, en mogen dus door blijven gaan onder de nieuwe coronamaatregelen.’’
Aldus de directeur van de branchevereniging, NL Actief.
 
Voor de groepslessen blijft de regel van de 1.5 meter afstand gelden. De groepsles aantallen zijn bepaald aan de hand van het aantal mensen dat er in de zaal kunnen sporten op 1.5 meter afstand. 
 
Voor de fitness ruimte, die gezien wordt als een zelfstandige ruimte geldt een maximum van dertig personen èn blijft de 1.5 meter afstand regel uiteraard gehandhaafd.
 
We vragen je om je aan onderstaande regels te houden:
 
 • Reserveer tijdig; dit is dus een dag van tevoren tot 20:00 uur s’ avonds.
 • Doe je dit niet, dan moet je ons op de dag zelf bellen of er nog plek is om te sporten. Mails ontvangen na 20.00 uur worden als niet ontvangen beschouwd. 
 • Er mogen twee blokken van 45 min. na elkaar worden gereserveerd.
 • Blokken van 1.5 uur mogen niet meer dubbel gereserveerd worden.Het doel van de blokken is immers om het sociale verkeer te beperken.
 • Het circuit wordt verplaatst van 09:15 uur naar 09:00 tot 09:45 uur, zodat de fitness ruimte van 09.45 uur tot en met 10.00 uur leeg is.Degene die na het circuit aansluitend van de fitness gebruik willen maken, zullen ook eerst een frisse neus moeten halen en mogen dan om 10:00 uur weer naar binnen.
   
 • Desinfecteer je handen bij binnenkomst
 • Houdt 1.5 meter afstand
 • Hoest en nies in je elleboog
 • Houd je aan het max. aantal mensen dat naar binnen mag, onze medewerkers houden dit bij en zullen het aangeven als het maximum is bereikt.
 • Het gebruik van een handdoek is verplicht.
 • Het schoonmaken van de -door jou gebruikte materialen is verplicht.
 • Heb je verkoudheids- of griepverschijnselen? Blijf thuis! 
  Hopelijk kunnen we er samen voor zorgen dat er niet nog meer bedrijven tijdelijk hun deuren moeten sluiten .
  En het allerbelangrijkste, dat zoveel mogelijk mensen gezond blijven.
   
  Team Hara Fit & Fun
Reserveren verplicht
29-06-2020
Nog maar 2 dagen totdat wij onze deuren weer voor jullie mogen openen ??
Uiteraard volgens de richtlijnen en maatregelen van het RIVM en NL Actief.
Bekijk vanaf morgen het aangepaste rooster op onze website (www.harafit.nl) en reserveer je plek!

RESERVEREN:
- reserveren alleen op de dag voorafgaand aan de les/ het fitnessblok
- reserveren kan tot 20:00 uur
- reserveren groepslessen alleen via de mail adressen van de betreffende docent , , , , en
- reserveren voor fitness/ circuit alleen via
- als een les of fitnessblok al vol is krijg je een bericht van ons, krijg je dat niet dan kun je komen sporten.

Bij klachten of het vermoeden hiervan blijf je thuis. Zodra je komt sporten dien je de gezondheidscheck te doen. Je vindt deze vragen naast de paslezer. Lees deze goed door voordat je jouw pasje doorhaalt. Je pasje doorhalen betekent dat je de vragen hebt gelezen, begrepen, eerlijk hebt beantwoord en dat het veilig en verantwoord is dat je komt sporten.

Zodra je binnenkomt zal je zien dat er het een en ander is veranderd; er zijn looproutes aangegeven, wij hebben apparaten verschoven, materialen verplaatst, en er zijn tussen de apparaten toestellen gemarkeerd, die niet gebruikt kunnen worden, zodat wij de 1.5 meter afstand kunnen waarborgen.
Bij de groepslessen hebben wij de plaatsen aangegeven met markeringen op de grond.

??Breng je een eigen handdoek, drinken en desinfectie mee. Zonder eigen handdoek kunnen wij je niet toelaten!
Wij zorgen ervoor dat je je handen kan wassen met zeep - en dat je de gebruikte materialen na gebruik kan schoonmaken en desinfecteren. Dit is verplicht!

De douches blijven de eerste weken buiten gebruik. De toiletten kunnen gebruikt worden. Houdt er wel rekening mee dat er steeds maar 1 persoon in de  toiletruimte mag zijn in verband met de gewenste afstand. Als een toilet bezet is wacht je op de gang.

Verder hebben we gekozen voor fitnessblokken van 45 en 90 min. zodat jij je voldoende kan focussen op je work-out.

We verzoeken iedereen om zich aan de regels te houden en om rekening met elkaar te houden

Tot woensdag

Met vriendelijke groet,
Team Hara Fit & Fun 
Heropening na Corona
27-06-2020
Lieve leden,

Het hoge woord is eruit. Fitnesscentra mogen op woensdag 1 juli officieel weer open.
We kijken er enorm naar uit om jullie na  een aantal weken van buitensport jullie ook weer binnen te kunnen ontvangen.

De algemene richtlijnen en maatregelen van het RIVM en het protocol van NL Actief zullen nauwgezet moeten worden nageleefd.
Belangrijke maatregelen:
 • blijf thuis als je ziek bent (of een vermoeden hiervan hebt) of als leden van het gezin ziek zijn
 • wij vragen iedereen een gezondheidscheck voorafgaand aan het sporten te doen,
 • zorg ervoor dat je op 1.5m afstand van elkaar blijft,
 • desinfecteer/was je handen regelmatig, zorg voor je eigen desinfecterende gel!
 • het gebruik van een handdoek is verplicht, zonder handdoek wordt je niet toegelaten
 • maak je gebruikte materialen schoon na gebruik,
 • volg de instructies goed op en let op de markeringen op de vloer, 
 • houd je aan de trainingstijden zoals door ons aangegeven.
Het is belangrijk om de in- en uitgaande stroom van mensen te reguleren en te registreren. Het is van belang, dat bezoekers aan fitness, groepslessen en andere activiteiten in het pand niet met elkaar in contact komen. We sluiten van 12.00 uur tot 13.00 uur, zodat we een extra schoonmaak kunnen uitvoeren.

Wij zullen in de eerste weken een beperkt rooster voor groepslessen aanbieden om aan de voorwaarden te kunnen blijven voldoen. Ook zullen wij sommige groepslessen buiten blijven aanbieden. Op deze manier kunnen wij het aanbod in de aanloopfase verruimen.              
Voor Fitness is vooraf reserveren via noodzakelijk. Groepslessen reserveer je bij de betreffende docent. Reserveren houdt in, dat je verklaart dat je de gezondheidscheck hebt gedaan -en dat alle vragen met een NEE zijn beantwoord.
Meer informatie over het rooster en de wijze van reserveren zijn binnenkort beschikbaar op de website en onze Facebookpagina.

Wij vragen iedereen zich aan de regels te houden en om rekening met elkaar te houden.
Team Hara fit & Fun
Pagina: 1 van 8

Ervaringen

Mijn HARA-ervaringen, "Terug van weggeweest"

Ik ben in 2006 met trainen bij Hara Fit & Fun begonnen. Mijn voornaamste doel destijds was af te vallen. Aangezien ik in Zwanenveld woon, leek Hara me een logische keuze omdat het dicht bij mijn huis is. Wat mij meteen opviel, was de leuke en vriendelijke sfeer in de sportschool. De mensen die bij Hara werkten waren zeer behulpzaam en aardig. Ze stonden altijd voor je klaar en ze hadden genoeg expertise in huis om je te kunnen helpen. Er heerste een vriendelijke sfeer ook tussen de sporters onderling. Er werd hard gesport, maar het was ook heel gezellig. Hara was een plek waar ik me meteen thuis voelde.

Nadat ik mijn doel om af te vallen had bereikt, heb ik destijds besloten om me meer te richten op de krachttraining en sterker te worden. Dit heb ik dan ook 6 jaar lang gedaan. Ik was zeer geconcentreerd met krachttraining bezig en ik probeerde zo sterk mogelijk te worden. Ik merkte aan mijzelf, dat ik steeds meer zin kreeg in een nieuwe uitdaging. Mijn doel was om sterker te worden in bankdrukken, squat en deadlift. Toen heb ik besloten om de overstap te maken naar een andere sportschool, die meer gespecialiseerd was in bovenstaande oefeningen.

Ik heb 7 maanden bij die andere sportschool getraind, waar ik toch een aantal dingen heb opgestoken. Wat ik wel merkte was, dat ik me in de andere sportschool niet echt thuis voelde. Dat had absoluut niets te maken met de trainer of mensen, die daar werken. Dit was simpelweg een gevoel. De trainer had meer dan genoeg expertise en de mensen waren aardig. Ik voelde me echter gewoon niet op mijn plek. Ik voelde dat ik mijn motivatie aan het verliezen was en dat ik steeds minder vaak ging sporten. Dit moest ik zien te veranderen.

Kort daarna heb ik besloten om weer terug te gaan naar Hara. Het viel me meteen op, dat mijn motivatie terugkwam en dat ik weer met veel plezier ging trainen. Ik was positief verbaasd over het feit, dat Hara inmiddels nog verder verbeterd was. Er waren nieuwe apparaten aangeschaft, de inrichting zag er anders uit. Er waren ook een aantal nieuwe trainers, die met veel plezier sporters aan het helpen waren hun doelen te bereiken. De sfeer was nog steeds zeer vriendelijk en prettig. Ik heb geleerd hoe belangrijk het is om jezelf ergens thuis te voelen als je gaat sporten. Dit gevoel heb ik weer bij Hara. Dit positieve gevoel helpt mij om beoogde doelen te halen.
 

Aimee

Ervaringen van een vrouw die begeleiding zocht en vond om haar leven ingrijpend te kunnen veranderen.
We zullen Aimee ook in de toekomst in de gelegenheid stellen haar ervaringen met jullie te delen.


Ongelofelijk dat ik het vol hou tot nu toe...

Ik, Aimee, 43 jaar, heb veel overgewicht. Ik heb een BMI (body mass index) van 58.
De body mass index is een meting voor de verhouding van het lichaamsgewicht ten opzichte van de lengte. Voor een vrouw is een gezonde bmi tussen de 19 en 25. Daar wil ik graag naartoe, maar ja, daar moet ik wel wat voor doen.

Ik had mij opgegeven voor het tv-programma Obese. Helaas ben ik daar niet voor geselecteerd. Dus moet ik dit gevecht op een andere manier aangaan. Mijn voornemen is om in 2012 zoveel mogelijk overgewicht kwijt te raken als mogelijk is, op een verantwoorde manier, door veel te sporten en anders, gezonder, te eten. Een beetje op de Obese-manier, maar dan ietsje minder rigoureus. Mijn motivaties zijn dat ik dan alles weer kan doen wat ik wil doen, wat nu niet lukt door mijn overgewicht.

Ik ben gaan zoeken naar sportscholen, en mijn keuze is gevallen op Hara fit & fun. De naam sprak me erg aan, plus het is voor mij dichtbij en het parkeren is gratis (ook niet onbelangrijk in deze steeds duurder wordende tijd).

Bij binnenkomst, eind december 2011, werd ik meteen onder de hoede genomen door Petra, personal trainer in opleiding. Zij is mij gaan begeleiden, en heeft voor mij een persoonlijk sportschema gemaakt, wat elke 4 weken wordt aangepast/veranderd. Petra is enorm goed in het motiveren van mensen. Als ik iets moeilijk vind of bang ben dat ik dat niet kan, dan kijkt ze me lachend aan en zegt: "dat gaan we gewoon doen, en het gaat lukken, let maar op!". Ook wat ik eet en drink bekijken we regelmatig, en Petra geeft dan adviezen wat ik beter of anders kan doen.

Ik sport nu 5 dagen per week bij Hara fit & fun, en doe vooral fitness, met soms een lesje Zumba erbij. Uiteindelijk wil ik ook gaan meedoen met de groepslessen, maar eerst wil ik zoveel afvallen dat ik met de groepslessen geen blessures oploop. En ik had het niet gedacht, maar ook fitness bij Hara vind ik leuk! Vooral om de sfeer, het is zo gezellig en toegankelijk! Geen "strakke pakjes" waar je weggekeken wordt als je niet hetzelfde figuur hebt; er komen allerlei mensen, en die sporten gewoon samen: jong, oud, dik, dun, atleet en bodybuilder. Er is altijd wel iemand, begeleider of sporter, waar ik even een praatje mee kan maken, en geloof me, dat is ZO fijn! Juist hierdoor hou ik het vol, blijf ik komen, ook als ik eigenlijk echt geen zin heb.

Vacatures

Docente Groepslessen (M/V)

Wij zijn voortdurend op zoek naar gemotiveerde docenten groepslessen, die in de ochtend en/of avonduren ons team zouden willen versterken.
Ervaring in het lesgeven is gewenst.

Momenteel zijn er binnen de andere afdelingen van ons sportcentrum geen vacatures.